Sidor

måndag 22 januari 2024

Vävstickat


Vävstickat - ja, jo, testar på halvvantar efter nyss påhittade ytmönster i Dak. Först, på halvvantarna ovan, blev flotteringarna lite långa, även om jag hade för avsikt att låta dem filtas lite och klippas upp. Särskilt tjusiga är långa lösa trådar förstås innan man klipper, men knappast praktiskt i längden. I varianterna nedan har jag testat lite kortare flotteringar som jag har låtit vara som de är. Tror inte att man riskerar att gå runt och fastna i saker när öglorna är såpass korta. 

Har också testat att sticka halva tummar med förkortade varv. Jag har ju stickat dessa halvvantar på tvären och då är det väldigt praktiskt att avsluta med tumhålet som en liten kil innan man sätter ihop hela vanten på maskinen och maskar av. Inget monteringsarbete mer än att fästa trådarna, hurra för det.

Nederst samma ytmönster i vitt på vitt. Vävtekniken tenderar att bli lite stum, för att inte tala om hur tungt det är att dra släden, när mönstret ska vara över hela. Så jag har testat med kortare partier, lite slumpmässigt eller i en ruta. Vet inte vad jag tycker om resultatet ännu.









 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar