fredag 4 maj 2012

Otåliga mormors babytriangelInte bara otålig för att jag längtar efter att bli mormor,  som vanligt otålig också när jag stickar. Här har jag använt stickmaskinen till lilla koftan, som är stickad i ett enda stycke, från ärm till ärm. Gärna fort och gärna förkortade varv, så efter en rak ärm följer två trianglar som bildar ena framstycket. Efter avmaskning framtill fortsätter man på de nålar som stått i viloläge bak och så vidare via andra framstycket till nästa ärm. Jag ska försöka åstadkomma en mer ordenlig beskrivning på hur den är gjord om någon vill testa att sticka en liknande.Trianglar fram och trianglar bak.


Och trianglar på knapparna.

4 kommentarer:

 1. Så fiffigt. Jag blir verkligen tacksam för en utförligare beskrivning. Jag är inte så haj på att förstå beskrivningarna till stickmaskin. Det här verkar vara ett lagom projekt att träna på.

  SvaraRadera
 2. Åh så läcker. Tar tacksamt emot en närmare beskrivning även om jag förstår upplägget. Köpte en av dina böcker, men det var inte så mycket maskinstickat som jag hoppats på. Ibland orkar man inte testa fram allting och då är det skönt med en färdig beskrivning. Tålamod ingår inte riktigt i min vokabulär:)) Får massor av inspiration från dina alster, men tyvärr har dygnet bara 24 timmar:))
  larztorpet@gmail.com

  SvaraRadera
 3. Bra att ni är på;
  Bibbi och Prizilla - då ska jag se till att fixa en beskrivning!

  SvaraRadera
 4. Kul idé med läckert resultat :)
  Skulle även jag gilla en lite mer utförlig beskrivning, för precis som Eva skriver så är det ibland skönt att sticka efter en färdig beskrivning och inte behöva göra allt jobbet själv.

  SvaraRadera