lördag 6 oktober 2012

Praktiskt

Vi har det bra vi som har en stickmaskin! Inte behöver vi springa på Lindex och trängas för att ordna lite zickzack till garderoben. Nu har jag själva mönstret klart, ska bara testa det i lite olika färgkombinationer.

3 kommentarer:

 1. Haha, håller helt med. Do it yourself, det är bäst. Då får man det som man vill ha det.

  SvaraRadera
 2. Så klart vi maskinister gör eget, hade också precis börjat på ett. Men jag tror ändå inte att (Messino? nånting) är först. Mönstren påminner alltför mycket om de mallorcinska mönsterskatterna...
  Fast lite fult och fuskigt är det fortfarande med stickmaskin. Den vanliga uppfattningen är ett får in i ena änden och ut kommer en tröja i den andra. Hade nyligen en dam i min atelje som funderat på att införskaffa en maskin och hon stod som förstenad när jag demonstrerade och utropar: "men åhhh, ska man dra ett handtag fram och tillbaka, jag trodde allting gick med automatik".

  SvaraRadera
 3. Tack för kommentarerna! Håller med er- trots charmen att kunna göra eget är det sällan så att det man gör varken är helt nytt eller går särskilt smärtfritt.

  Rolig och väldigt typisk kommentar du fick där P - de flesta tror att maskinen stickar helt på egen hand. Jag har fått frågan "Men vad gör du du när maskinen stickar, sitter du och tittar på eller"? Och så senast igår den klassiska "Hur fort stickar man en tröja på maskin?" Bäst att akta sig för att svara utförligt på den, stor risk att den som frågar blir uttråkad....

  SvaraRadera