onsdag 12 juni 2013

Top med böljande linjer


 En top med böljande linjer har kommit ur stickmaskinen. Diagram till ytmönstret i skip-teknik finns här i ett tidigare inlägg. Modellen fick bli helt rak, ett långt stycke som jag vikt på mitten och klippt ur en halsringning i. Halsringningen är sedan kantad med en en smal påstickad kant. Yngsta dottern, här på snabbt hembesök,  gillar den enkla modellen som är ganska kort och vid nertill.

Garnet är enkelt vävgarn i bomull som jag använder dubbelt för att det är så tunt och lätt går av. Jag gillar att sticka  med billigt garn som jag hittar på loppis, det känns kravlöst och tillåter experiment. Om jag någon gång slår till och satsar på riktigt fint och dyrt garn så blir det oftast liggande i hyllan oanvänt. 
8 kommentarer:

 1. Åh, den här toppen är helt fantastiskt snygg! Både modellen och ytmönstret! Somrig och fin som bara den!

  Ha det gott/Blenda

  SvaraRadera
 2. Tack Blenda, Steel Breeze och Niki!

  SvaraRadera
 3. Jag känner igen det där med garnerna. Dom finare garnerna blir liggandes. Bomullsgarnerna krymper ju något alldeles förskräckligt, så jag måste vara noga med att göra provlappar.
  Toppen blev toppen.

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Jag hittade hit idag och tänkte bara säga att din blogg är otroligt inspirerande, det dök upp många idéer till nya stickmaskinsprojekt =)
  Snygg top med förresten, sådär härligt somrig.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 5. Tack Bibbi och Elena! Roligt att ni tittar och kommenterar- det gör att jag får inspiration att fortsätta.

  SvaraRadera
 6. VERY NICE, I COULD HAVE punchcard? THANK YOU

  SvaraRadera