lördag 28 september 2013

Stjärnor längs ärmen


Lilla stjärnan har blivit några fler som har hamnat på en tröja i lin. Trots att stjärnorna är handmanipulerade så gick den ganska snabbt att göra, stjärnorna är ju glest placerade. Det är lite roligt att sitta och småplocka ibland kan jag tycka, en lugnare stund vid stickmaskinen än när det är ett  flerfärgsmönster som ska köras och datorn är inblandad.

Jag ville ha stjärnor längs ärmarnas ända upp till halsen utan avbrott, så jag testade en ny modell där hela långa ärmen stickas först och fram- och bakstyckena monteras på en bit ner. Lite som en variant av raglan, men med raka stycken. Vet inte om just skärningen är så hellyckad, tröjan blev lite vid under ärmarna. Modellen behöver modifieras innan jag stickar den nästa gång. Är ändå nöjd med helheten och att stjärnorna hamnade som jag ville. Som avslutning runt hals och nertill har jag virkat  på en kant med glesa stolpar.


4 kommentarer:

  1. Tycker det ser kanonfint ut!

    SvaraRadera
  2. Tycker det ser kanonfint ut!

    SvaraRadera
  3. Jag kan inte sluta att förundras över dej. Du är så himla duktig, eller skicklig ska man nog säga. Koftan är jätte, jättefin.

    SvaraRadera