söndag 2 februari 2014

pricklekLite lek med prickar piggar upp den grå söndagen. Leka och experimentera gillar jag, av just detta kommer det nog aldrig att bli något ordentligt, men man vet aldrig, snart är det vår!


10 kommentarer:

 1. ...får mig osökt att tänka på lila krokus i gräsmattan, mmm snart kommer den nog - våren!

  SvaraRadera
 2. Buena forma de iniciar tejidos nuevos, felicitaciones por el experimento
  Saludos desde Perú

  SvaraRadera
 3. Tack för kommentarerna Eva och Tejidos! Bloggvärlden är allt bra fantastisk; här kan jag sticka en liten skräpig provbit, och i stället för att bara kasta den på högen få omedelbar respons, till och med från andra sidan jordklotet!

  SvaraRadera
 4. Härligt med vårfärger! Jag måste också fråga om keramikhuset i bakgrunden (min man är keramiker). Vem är det som har gjort det? Raku? Ser jättefint ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kerstin; keramikhuset är mycket riktigt rakubränt och helt massivt, gjort av Peter Winqvist och köp på Åland förra sommaren. Kunde inte motstå det som du förstår!

   Radera
 5. Vilken härlig idésprakande blogg :D. Lite nyfiken på hur du gjort dom där vita "kablarna" som sitter ihop i ett vågmönster. Har du lust att dela med dig hur?

  SvaraRadera
 6. Christina; jag delar gärna med mig, men nu är jag osäker på vilka " kablar" du menar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad glad jag blir :D. I ditt understa bildspel ligger den som bild nr 5. Det är som en strängar på ca 6 m var, dom är sammanfogade på ena sidan i några varv och andra sidan är fri. Sen blir andra sidan sammanfogad med strängen bredvid och den första sidan fri. Det blir hål emellan strängarna/kablarna. Skulle bli så snyggt avslut på en tunika jag har i huvudet :D.

   Radera
 7. Aha- du menar tekniken där man stickar förkortade varv i partier så att det ser ut som ett vågmönster?
  Det finns flera beskrivningar av den tekniken på youtube här till exempel:
  http://youtu.be/VBpehonxWCY

  SvaraRadera