onsdag 4 juni 2014

Lingarn från LitauenNu har jag börjat provsticka med lingarnet från Litauen. Jag har beställt garnet på kon från Etsy, där det finns flera säljare med liknande utbud och pris. 
Garn från Litauen har jag testat förut, då har jag köpt från GoodyYarn som också säljer bra maskinstickningsgarn, men bara i härva. Har börjat bli lat när det gäller att nysta själv, letade fram från Mancrochets på Etsy och valde där tvåtrådigt garn på halvkiloskon. Det finns även en eller tretrådigt av samma garn. Det tvåtrådiga är ganska tunt, lite tunnare än liknande från GoodyYarn och mycket tunnare än Växbos. Detta tycker tunt tycker jag mest är en fördel,  särskilt till spets. Nedanstående test körde jag på maskspänning 4  på standardmaskin. 

Färgerna och priset, cirka 300 för ett kilo inklusive frakt,  är jag också nöjd med. Nu är jag redan sugen på att beställa mer!

3 kommentarer:

 1. thank you for those links! linen is hard to find and i always envied your access to vaxbo bcse they don't sell yarns on line.

  SvaraRadera
 2. Hej, vill bara tipsa om att GoodYarn (Lityarn) säljer sitt lingarn i koner om 500 gram för 15 euro och det är samma färger som de avbildade 100-gramshärvorna. Jippi!

  SvaraRadera
 3. Tack Neki!
  Jublar med dig Eva- jättebra att Goodyyarn säljer garnet också! Då håller vi oss flytande garnmässigt i överskådlig framtid . Nu börjar det klarna dessutom - det verkar vara samma garn och till samma pris som jag köpte från Mancrochet. Goodyarns lingarn motsvarar Mancrochets tretrådiga helt enkelt. De kommer nog från samma tillverkare kan man ana.....

  SvaraRadera