måndag 16 februari 2015

Viggen


Viggen  får ytmönstret till tröjan heta. Den är tänkt till mig själv, men när  maken fick se den utbrast han "En sån´ kan jag ta", vilket är en ovanlig kommentar när han ser mina tröjor.
Den är stickad i merinoull, i två helt raka stycken fram och bak. Jag ville ha den båtringad men ändå lite form så det fick bli lösa kilar infogade vid halsen, ut mot axlarna. Lite extra pyssel med monteringen just där, kanske får bli en enklare lösning om jag gör en liknande modell igen.Mönstret Viggen har aldrig mer än tre överhoppade nålar, bra när en tröja är helmönstrad som denna.5 kommentarer:

 1. En sån kan jag med ta! Kommer det nåt mönster tro? Den är fantastisk!

  SvaraRadera
 2. Tack Mia! Mönster; hm.... begripliga mönster tar tid och jag vill helst bara vidare till nästa projekt. Har förstås mina anteckningar, och handleder gärna dig och eventuellt andra intresserade att sticka en liknande. Förutsättningen är då att grundläggande kunskaper i maskinstickning finns. Så återkom gärna!

  SvaraRadera
 3. Hur har du stickat halsen. Den är ju som infodrad. Jag kan inte räkna ut hur jag ska göra då. När jag stickar halsen, stickar jag både ut- och insida.

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera