söndag 26 juli 2015

JacquardJacquard i två färger, äntligen! Får tacka den regniga sommaren som har gett mig tid att testa lite. Det går bättre än väntat, men det är mycket att tänka på.  Jag har använt metoden där varannan nål används på resårbädden och som ger ett svagt skuggmönster på avigsidan. Några större projekt vet jag inte om det någonsin blir i den här metoden. Efter första provlapparna här ovan vågade jag mig på en barnhalsduk, 700 varv för att få till en meter ungefär. Frågan är om det är värt besväret, men det är en upplevelse att producera stickat utan rullande kanter och lösa trådar. 

4 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Lite kul att det blir en så fint mönstrad baksida också, bortsett icke-rullande kanter. Men jag såg ju att det krävdes en resår till och som sagt, sålde bägge!!!
  För övrigt har min gamla blogg Prizillas Pastiller bytt namn till Stickverket. Men i övrigt på den fronten inget nytt, kramis! (arbetar på det)

  SvaraRadera
 3. Jag har länge, länge väntat på att få mod till att sätta igång med detta. Jag har färgväxlare till både Brother och Silver Reed. Är det någon skillnad? Jag vill gärna börja med den minst svåra.

  SvaraRadera
 4. Tack för kommentarerna Eva och Bibbi!
  Jag har inte heller varit modig nog att testa jacquard förrän nu. Eller, tror jag försökte på min första Brother vid något tillfälle för så där tjugo år sen, utan framgång. När det gäller färgväxlare så spelar det nog ingen roll om man använder Silver Reed eller Brother. Eventuellt är Brothern´s lite smidigare på grund av den mindre storleken, men Silver Reed´s växlar automatiskt mellan två färger och det är kanske en viktigare fördel. Mest trassel är det i starten innan man har säkrat att trådarna är på rätt plats, sen brukar det löpa på bra. Jag stöttar dig gärna gärna så kör på bara Bibbi!
  Ska byta namn på dig här Eva.
  Kram till er mina kära stickväninnor!

  SvaraRadera