söndag 20 september 2015

Spets i lin

 Gamla Brother, hålkortsmaskinen med spetssläde,  kör pålitligt och tryggt som en gammal traktor även i ett så stumt och omedgörligt material som lin. Garnet har jag haft liggande sedan en våg av intresse för batikfärgning drabbade för ett antal år sen. Det jag har kvar är något helt eller halvt hekto av ett antal färger, somliga omknutna i badet för att uppnå någon slags ikat-effekt. Denna tidsödande procedur är jag numera för lat för, köper färdigt garn på kon istället.  Så den blir garanterat unik denna.
Spetsmönstret då? Jo, här testade jag en bunt gamla hålkort. Just detta som jag fastnade för är nog inte tänkt för spets egentligen, men jag tejpade för några hål och tyckte det blev bra så här. Det är relativt snabbstickat, bara två varv med spetssläden åt gången.


4 kommentarer:

 1. ♥ that ikat effect on the yarn. very clever the punch card hack!

  SvaraRadera
 2. Alla pratar om hur besvärligt det är att sticka spets med lingarn, men det där blev ju jättebra. Då kanske jag också vågar. Jag är alldeles för mesig.

  SvaraRadera
 3. Alla pratar om hur besvärligt det är att sticka spets med lingarn, men det där blev ju jättebra. Då kanske jag också vågar. Jag är alldeles för mesig.

  SvaraRadera
 4. Tack Neki och Bibbi? Speysstickning har jag också varit rätt för Bibbi. Lite bättre nu, men SilverReed's släde är fortfarande scary.

  SvaraRadera