måndag 11 januari 2016

Tröja i metoden "det är tillåtet att ändra sig"Tröja i  ull/silke/lin, stickad i skip -teknik och med inställningen "det är tillåtet att ändra sig". Under stickningens gång har jag testat fram mönstret, det ser olika ut på alla stycken. Bakstycket har resårkant, fram har jag istället en kant med slumpmässiga hål.  Först tänkte jag montera tröjan med rätsidan ut, men det ändrade sig till att bli med avigan ut. Ibland mår i alla fall jag bra av att sticka planlöst, och resultatet blir just inte sämre för det.

Så blev slutversionen av mönstret;10 kommentarer:

 1. Spännande! Som nästan allt du gör.

  SvaraRadera
 2. Jättesnygg! Har själv inte kommit till skott riktigt med att blanda garnsorter, men en vacker dag...

  SvaraRadera
 3. Det er altid spændende at følge dine eksperimenter,hvilken maskine har du brugt?Du skriver tuck og fair isle kan man det samtidig?

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. jeg kan nu se at jeg har læst forkert du skriver intet om fairisle men 2farvet,det vil jeg prøve og da jeg har 2slæder til min brother er det oplagt at bruge dem.

  SvaraRadera
 6. jeg kan nu se at jeg har læst forkert du skriver intet om fairisle men 2farvet,det vil jeg prøve og da jeg har 2slæder til min brother er det oplagt at bruge dem.

  SvaraRadera
 7. Tack Lisbeth! Två slädar skulle jag önska att jag hade, men till den SilverReed 840 jag använder här finns bara en. Färgväxlare kör jag däremot med, är nog nödvändigt för att inte bli galen av alla färgbyten. Och så har jag dubbelt garn som gör resultatet extra strimmigt. När jag nu tittar på bilderna ser jag att jag skrivit fel, den är inte tuck utan skip-teknik jag använt. Ändrar det och ursäktar den förvirring jag ställer till för er som läser noggrant!

  SvaraRadera
 8. Kære Pamela,min mand vil gerne have en ny sweater og dit nye design vil egne sig,jeg har strikket på maskine i omkring 40år men har aldrig lavet noget i skip mønstre,jeg vil helst bruge min Brother og har kigget lidt i mønster bogen.Mit spørgsmål er de masker der skal skippes skal de være hvide på en elektronisk maskine?Et andet spørgsmål,hans ryg er 2,5cm længere end for hvor vil du lægge dem til?Håber du vil svare.mange hilsner Lisbeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen Lisbeth! Roligt att du vill använda mitt mönster i en tröja. I mönsterdiagrammet är det de maskor som har en liten prick i avvikande färg som ska skippas. Till exempel på de två understa varven som stickas i mörk färg är det de vita maskorna som ska skippas. Jag ställer in maskinen på S och byter färg vartannat varv.
   Skipteknik gör att det behövs fler varv än vanligt, så gör ett maskprov först. Själv skulle jag nog inte bry mig om att göra ett bakstycke längre än framstycket, men det går säkert att lägga till några cm extra.
   Hör gärna av dig igen!
   Lycka till/ hälsningar Pamela

   Radera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera