onsdag 7 december 2016

Hängslebyxor


Nu efterfrågas hängslebyxor med korta ben av de unga med småbarn. De ska vara i gammeldags modell och användas året runt med strumpbyxor under när det är lite kyligare. Roligt uppdrag för mig! Dessa är tänkta till småbarn som är såpass stora att de står på benen, och både till både flickor och pojkar. 

Jag har passat på att använda dubbelbädden och det trevliga mönstret med tuck och ribb (som beskrivs närmare här). Hängslen dubbelstickade jag med cirka 14 nålar på båda bäddarna och maskinen inställd på jacquard. De blev stadiga och platta och töjer sig minimalt på längden. 
Jag har använt merinoull och lin ihop, blev kanske lite väl flammigt, men det stör inte så värst. Jag är nöjd med modellen och längtar efter att få prova på en liten parvel.
2 kommentarer:

  1. Kul. Och fina blev dom. Men mina ögon måste spela mej ett spratt, för jag tycker hängslena ser ut att ha blivit stickade på längden och inte bredden.

    SvaraRadera
  2. Tack Bibbi! Din kommentar fick mig att se hur obegripligt jag först uttryckte mig (nu har jag ändrat i texten). Jag har mycket riktigt stickat hängslena på längden!

    SvaraRadera