lördag 4 februari 2017

Algoritm på Algots tröja
Det är spännande att använda en mönstergenerator. Jag hittade en jättebra ; mosaic pattern generator  för några år sedan och visade resultatet i  bland annat i det här inlägget.  Generatorn  skapar slumpmässiga mönster speciellt lämpade till tuck och skip i två färger; oftast kallade mosaikmönster. Om man vill kan man ställa in generatorn så att den varierar mönstret enligt en algoritm, det ger en liten  gradvis förändring i mönstret på höjden - något jag gillar och har använt till Algots nya tröja. 
För övrigt är modellen enkel; raka stycken och båtringning, merinoull.Det här är mönstret jag har använt; en väldigt lång mönsterrapport som jag först sparat som bild och  tagit in i DesignaKnit för bearbetning. Lite småfel blev det, som den uppmärksamme nog ser på tröjan. De uppstod när jag skulle fylla i skipsymbolen på rätt ställe innan stickningen och det blev lite för många rader som snurrade till det i mitt huvud. Men efter hand har jag fixat till det så nu är mönsterapporten som den ska, hoppas jag.


 Exempel på de unika mönster som mönstergeneratorn skapar. Det här ovanför är genererat med inställningen "mirror vertical and horizontal" medan det under har skapats med tillägget "mutate", det vill säga förändra gradvis.


2 kommentarer:

  1. Vad mycket bra saker du kommer på. Den tröjan är jättesnygg även på en stor herre.

    SvaraRadera