onsdag 19 april 2017

Enkelhet och utvecklingUnder påsk satt jag några dagar i lugn och ro med min gamla hålkortsmaskin, Brother 860,  uppe på släktgården i Nordingrå. Jag hade ytterst sparsmakat med utrustning och garn. Testade några  av de få hålkkort  jag fått med mig, utan att ha någon ide om vart jag var på väg.


Fastnade för ett av korten för spets, körde några extra varv med huvudsläden mellan hålvarven. Trots det tillfälliga lugnet ville jag som vanligt att det skulle gå undan. Bestämde mig för att använda mönstret  i en ny konstruktion som jag har haft i huvudet ett tag - runt ok, eller något som ser ut som ett runt ok men bara har intagningar i sidorna. Under armarna  börjar ökningar  med förkortade varv upp till full bredd. Därefter spets igen och så upp mot halsen lite glesare stickat med bortplockade nålar. Vips en liten klänning och snart en till. 
Nästa variant, i vuxenstorlek, har ärmar också. Om den modellen, som blev särskilt lyckad,  ska jag berätta i nästa inlägg.2 kommentarer:

  1. Hej! Jag är nybörjare på maskin och blir jätteintresserad av din modell. Har du stickat den på en vanlig flatbädd?

    SvaraRadera
  2. Hej Annika! Roligt att du är igång med maskinstickning. Den här modellen är mycket riktigt stickad på en vanlig enkel stickmaskin med flatbädd.

    SvaraRadera