fredag 19 maj 2017

Handmanipulerat hålmönster

Oket till den här tröjan är manipulerat för hand och modellen för övrigt stickad enligt samma princip som den i förra och förrförra inlägget. Lite förändring bara; här har jag lagt till fler förkortade varv precis innan jag ökar i sidorna för oket, detta för att få rundare form. 

Mönstret med hål experimenterade jag fram för några år sedan, bilden till vänster och länk till inlägget här.  Har nu gjort en mer lättvindig variant med kortare flyttningar av maskor; då flyttade jag två maskor i taget, två steg i sidled, nu bara en maska ett  steg i taget. Kanske inte lika tjusigt men mindre påfrestande för garnet och lite snabbare att plocka fram. Mellan flyttningarna av maskor är det sex varv, varav fyra helt utan manipulation, så mönstret växer snabbt och det känns inte som jag behöver bemöda mig att försöka få det  automatiskt med hålkort eller elektronik.


4 kommentarer:

 1. Blev ju jättefint. Finare än det gamla.

  SvaraRadera
 2. have you considered selling patterns? there's such a lack of nice patterns!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Considering, yes. In My future plans.

   Radera
 3. Hej och tack för mycket inspirerande blogginlägg. Det finns så mycket på dina sidor och jag vill prova typ allt (men hinner inte hälften...) Nu senast har jag provat detta mönstret genom att rita av dit DK-mönster för vuxen. Har inte hunnit montera än, men det ser lovande ut. Hur som helst - Tack för att du delar med dig!

  SvaraRadera