onsdag 14 juni 2017

Silkespläterad top
Lin på insidan och silke på utsidan;  tekniken kallas platinstickning eller plating och går  ut på att man stickar med två trådar samtidigt. De träs separat i stickmaskinen genom varsin liten trådförare så att de alltid lägger sig prydligt på ut- respektive insidan.
 Kommer osökt att tänka på så kallad silkepläterad trikå, ett vanligt material i den typ av pyjamas jag ofta bar som barn och som jag faktiskt har kvar ett exemplar av, men i dockstorlek. Ett väldigt behagligt material med lite glans i ytan och behagligt fast insida.
För övrigt är den här toppen stickad med några extra varv, typ tjugo extra,  infällda som en kil vid halsringningen, ville få till lite extra fall där. 

Dockpyjamas i silkespläterad bomullstrikå. Minns att min bror hade en i precis den här blå färgen, själv hade jag hade jag en rosa. 


4 kommentarer:

 1. lovely and very inspiring. i am currently trying to knit a boatneck top with sort of cap sleeves.not much luck so far. :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you Neki! Good luck with your top! Whish I could se your knitting too!

   Radera
 2. Vilken trevlig modell. Det är två saker som jag verkligen vill prova och som jag inte förstår varför jag inte har gjort det ännu. Det ena är platinstickning och det andra är färgväxlaren. Din pyjamas påminner mej om dom rosa underbyxorna med ben, som jag och min syster fick i julklapp varje år av tant Ada.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Bibbi! Vad roligt att du också kommer ihåg den där speciella trikån; underbyxor från tant Ada - haha!!😂

   Radera