onsdag 27 september 2017

Plating på resårbädden
Jag fortsätter att testa igenom mitt nyförvärv Brother 970. Här; platinstickning på resår- eller dubbelbädd. 
Brother´s garnförare för platinstickning är lättare att använda än SilverReed´s bland annat för att man enkelt kan byta mellan garnerna som ska lägga sig utanpå respektive på baksidan. Bred ribb med rutig  effekt, som på bilden nedan  är därför en relativt enkel match. Lägger man istället till lite "racking" så får man sicksackeffekter som är roliga. Båda dessa metoder finns beskrivna i manualen. 

Av bara farten provade jag också att ställa dubbelbädden på H, låta alla nålar vara i arbete på huvudbädden och lägga till några enstaka extra nålar på resårbädden. Och så racka lite på det (översta bilderna).  Blev också en intressant,  lite tätare effekt som tål att utforskas mera. 2 kommentarer:

  1. Jag har alltid tittat lite extra på platinstickat, för jag tycker det är så fint. Och jag förstår inte varför jag inte kommer till skott. Det borde vara ett bra sätt att sticka med väldigt tunna garner.

    SvaraRadera
  2. Plating är inte svårt Bibbi. Själv kör jag oftast med två garner ihop, ibland fler om de är riktigt tunna. Trassligt kan det bli, men testa!

    SvaraRadera