onsdag 25 april 2018

Platinstickad grön topp med spets
 Det är så roligt att sticka spets  - jag har svårt att sluta. Sist ut är en tunn topp platinstickad i två  lintrådar; grön på rätsidan och svart på avigsidan. Trådarna täcker inte varandra helt när man stickar platin,  men lägger till lite skiftning i färgen och relief. Sen håller sig inte trådarna alltid där de ska och då blir det ränder där man inte har tänkt, det kan man välja att acceptera. Jag är långt ifrån perfektionist vid stickmaskinen och orkar sällan repa upp och sticka om.

Halsen på den här toppen har jag valt att sticka lite högre. I stället för att göra den urringad fram har jag lagt till typ 10-14 varv extra till en liten, liten ståkrage som sluter ganska tätt mot halsen. Nästa gång ska den få bli lite högre.

Ärmen är nätt upptill, stickad rakt därifrån  och ner till strax ovanför armbågen där jag har tagit av arbetet och minskat till en tredjedel av vidden precis där spetsen börjar.  Gillar typen av ärm, som sitter tight ner mot handleden.

Jag har stickat på hålkortsmaskin med samma mönster som i det här inlägget.
4 kommentarer:

 1. Vilken jättesnygg jumper. Den kan du verkligen känna dej fin i.

  SvaraRadera
 2. Tack Bibbi - jo, nog känner man sig lite extra fin i spets. Det är i alla fall vad jag säger till mina döttrar som annars gillar mina tröjor, men inte de med spets!��

  SvaraRadera
 3. Ska bli så roligt när jag lärt mig maskinen lite mer. Har nyss köpt och satt ihop den. Gått en nybörjarkurs och ser nu fram emot hösten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Margret! Roligt att du tänker köra igång med maskinstickning. Själv har kag hållit på i drygt 30 år och verkar inte tröttna🤗

   Radera