söndag 28 juli 2019

Tuck över flera nålar i rad

Tuck över två nålar i rad fungerar INTE, det lärde jag mig tidigt under den långa tid jag tillbringat med stickmaskiner. Så jag har aldrig testat förrän nu när jag får ett infall och ställer ratten på min SR840 på tuck istället för skip när jag stickar enligt rapporten ovan. Det fungerar! Jag byter färg efter fyra varv och stickar vidare, det löper på utan problem! 
Kanske det bara fungerar med tuckmaskor i två varv på rad? Jag testar med tre och det fungerar, blir en i min mening ännu bättre variant av det här enkla mönstret (nedan).


Yr av framgången testar jag med tre tuckmaskor i bredd över tre varv. Nu behövs lite extra tyngd och det känns som jag närmar mig gränsen för vad som är möjligt. Men det går!Sedan bär det iväg som det brukar; jag byter mönster, testar och testar tills jag sitter med långa stycken med varianter, de flesta inte så lyckade, några ok och några riktigt bra. Nu behöver jag stanna upp och dokumentera.
Observera att jag konsekvent använder symbolen för "skip" när jag ritar mina diagram i DesignaKnit. Om jag inte gör det så kan programmet varna och det vill jag undvika. Släden ställer jag förstås på "tuck" så att rätt nålar väljs ut.

2 kommentarer:

  1. i really like the dot within the square pattern!
    byw. i got a new lace carriage!! and i would like to test some of your lace patterns for a possible top.is it ok with you?

    SvaraRadera
  2. I'm glad to hear that you have got a lace carriage Neki and even more happy if you will test some of my lace patterns. Good luck!

    SvaraRadera