torsdag 12 januari 2012

4x4 maskor varierar sig

När sonen var hemma över julhelgen valde han ut det här mönstret från Mosaic pattern generatorn. Nu har jag stickat det i en halsduk till honom, åter igen i skip stitch- metoden. Har kommit så i gång med det nu så jag kan knappt sluta. Den här gången är det bara 4x4 maskor som varierar sig mot i mitt förra försök där jag provade med 8x8. Här är det kanske lite lättare att se rapporterna. Nästa gång ska jag testa hur den här typen av mönster uppför sig när man stickar förkortade varv.
På hur många sätt går det att variera 4x4 maskor egentligen? 16 maskor har ett mönster då, om varje maska kan ha 2 olika färger blir det 2 upphöjt till 16, vilket blir...... 65 556 gånger. Hm, det svindlar lite- har jag räknat rätt här?

2 kommentarer:

  1. Hej! Jag provade mönster generatorn och det var fantastiskt att se hur många variationer det finns. En liten fråga? När du har bestämt dig för ett mönster, för du då över det för "hand"? D.v.s. "ritar" du av det på din stickmaskin?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag använder DesignaKnit och börjar med att öppna den nedladdade bilden i Graphic Studio och gör om den till mönster där. Sedan fixar jag till det med symboler så att det går att sticka i slipstitch- teknik. Detta kan min bättre begagnade elektroniska Siver Reed 840 sedan sticka automatiskt. Tidigare använde jag en maskin med hålkort men då orkade jag inte göra så stora eller framför allt långa rapporter som det är fråga om här.

      Radera