måndag 25 november 2013

Diffusa prickar

 En mörkt grafitgrå kofta med diffusa prickar på ryggen, inte det bästa projektet i svagt novemberljus. Den är till och med svår att fotografera och få skarp, kanske för att jag inte gärna vill använda blixt.

Resultatet är inte så dumt ändå. Jag tror att jag kommer att få användning av den här varma (merinoull) och lätta koftan i vinter. Den är stickad på snedden, omlott fram och med ett mönster av diffusa prickar på ryggen, samma mönstret som på koftan "Rönnbär".
De omönstrade delarna av koftan är stickade med var femte nål ur arbetsläge, men längst ner på ärmarna är alla nålar med och då blir den lite trevligt utställd här. Liten kant i blått som avslutning. Ärmen är stickad uppifrån och ner och med alla intagningar på utstidan av ärmen.


6 kommentarer:

 1. Snygg, snygg. Härligt att få sticka till sig själv ibland.

  SvaraRadera
 2. Oj, vad fin! Du får så fin form på dina alster.

  SvaraRadera
 3. Tack för kommentarerna Kerstin, Bibbi och Neki!

  SvaraRadera
 4. Ljuvlig. Påminner i formen om Sussies sk A-tröjor. Jag gjorde en för flera år sedan men har modifierat och gör också efter eget huvud. Och precis som du, lagt in mönster och även flera ränder. Det är ju bara fantasin som stoppar.Häftigt så mycket man kan åstadkomma med sidstickning! Men har du stickat denna på grovis? Maskorna ser så fina ut. Du är en verklig inspirationskälla!

  SvaraRadera
 5. Tack Eva! Jo den är är stickad efter eget huvud, men jag har ju sett A-tröjor och tänkt lite så, med kilar och så vidare. Det är väldigt praktiskt att sticka sidledes tycker jag, blir så lite sömmar också.
  Den är stickad på mellanstickare, eller standard som det väl heter, i merinoull från Ankis design. Runt 180 m på höjden.

  SvaraRadera