måndag 2 december 2013

Rött i december




Koftan med volanger har hängt med några år, men nu i december känns den rätt igen. Nederkanten med volang gjordes först, hela vägen runt, i förkortade varv på snedden. Sedan maskades bak och framstycke på och stickades som vanligt.
Ärmen har avslutats med något som liknar en trumpet, även den stickad för sig och påmonterad. 
Garnet ser lite melerat ut, har använt dubbelt garn; en tråd lin och en i ull, som jag ofta brukar. Så länge garnerna ligger nära varandra färgmässigt blir det inte för brokigt.



 Kantband i avvikande färg på insidan om knäppkanten och små snidade trähuvuden från Världsbutiken.



Passar på att visa en annat plagg åt det rödaktiga hållet samtidigt, ett linne eller ärmlös tunika som har ett brett stycke skipmönster nertill. De enfärgade partierna är platinstickade, men ett ullgarn i rött utåt och rosa bomull inåt, lite annorlunda mot i koftan alltså.


6 kommentarer:

  1. as ever, great! one question: do you ply the yarns together or just thread them together?

    SvaraRadera
  2. Thamk you Neki! I just tread the yarns together!

    SvaraRadera
  3. Mums. vilken vacker färg! Och så fint du fått till hällor och knappar. Ska jag testa vid tillfälle. Modellen är busläcker!

    SvaraRadera
  4. Undrar om du kan se en kommentar från ett så gammalt inlägg. Jag skulle vilja ha förmånen att se skipmönstret, som är längst ner på linnet. Jag försökte kommentera från google-konto, men det verkar inte fungera. /Bibbi

    SvaraRadera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera