måndag 3 mars 2014

I sidled


 Ibland blir inte resultatet så vidare, trots att själva idén inte är så dum. Jag valde ett riktigt skräpgarn, ett sprött, ojämt och dammigt garn, inköpt på loppis, för att testa den här modellen. Den är är en konstruktion med utgångspunkt från en köpt tröja, som jag mätt upp och fört över till DesignaKnit. Nu börjar det gå relativt snabbt och lätt att göra så.
 Det som intresserade var förstås att sticka från sida till sida. Jag hade kunnat sticka på ärmarna efteråt och sluppit sömmen på utsidan ärmen, men jag ville testa så här, särskilt som det blir lite annat fall på en ärm som tas in lite från två håll, om ni förstår vad jag menar.

Summasummarum; experimentet lyckades bra men tröjan blev inte så snygg på grund av garnet och ett missöde i hålmönstret .


 Framstycket ovan och bakstycket nedan.Använde 90+90 nålar i arbete där tröjan är som bredast.


3 kommentarer:

 1. Den ser väldigt fin ut iaf! Är den stickad på Silver Reed 840? Jag har en sådan men har inte lyckats bemästra den än ;)

  SvaraRadera
 2. Haha, du är för rolig. Skönt att du gör så mycket i provlappsträsket och annat fantastiskt så vi andra vet och kanske inte behöver testa lika ingående:))

  SvaraRadera
 3. Tack för kommentarerna!
  Emilia; Silver Reed 840 stämmer precis. Jag är mycket nöjd med den maskinen och använder den till så gott som alla nya projekt.

  SvaraRadera