söndag 18 maj 2014

Maratonkjolen är påTur att det var regnade  förra helgen- då kunde jag köra maratonlopp på stickmaskinen, hela 1280 varv som det behövs till den här kjolen. Full koll precis hela tiden och flytt av vikter efter varje enstaka rand. Tittar man nära syns det en och annan liten missad maska, vilket var svårt att undvika. Jag befarade att felen skulle synas mer, men det verkar som om ränderna förvillar ögat så att man inte ser dem.  Modell här är sonens flickvän.

Jag har alltså kört förkortade varv på min elektroniska stickmaskin, med inställning skip. Rapporten (nedersta bilden) är på 40 varv och upprepades 32 gånger. Jag har använt bomullsgarn, vanligt tunt virkgarn.  Riktigt nöjd är jag. 
Här ligger den på tork innan monteringen med maskstygn; 


En lite större bild på mönsterrapporten. De vita ränderna är bredare, inte för att det blir snyggare, utan  för att det går lite, lite fortare om fler varv går över hela bredden. Kjolen stickas i sidled.och  de små
 " ( "  i diagrammet motsvarar en överhoppad maska över utvalda nålar. Ni får alltså tänka er diagrammet från sidan,det börjar med en vit rand, till höger.3 kommentarer:

  1. Ja, den kjolen kan du vara nöjd med. Vilket jobb. Med risk för att avslöja, att jag begriper för lite, men varför stickar du den med inställningen på skip?

    SvaraRadera
  2. Tackar! Jo, Bibbi- om man sätter maskinen på skip, så hoppar den ju över de nålar som inte ska sticka, precis som den gör om man manuellt ställer nålar i viloläge och stickar förkortade varv.Det blir alltså förkortade varv precis som när man gör samma manöver för hand. Jag ska lägga ut en större bild på rapporten, så kanske det syns bättre!

    SvaraRadera