söndag 4 maj 2014

På gångPå gång just nu;
 Ärmlös klänning i en lite 20-tals inspirerad modell. Tänker använda garn som jag köp på loppis, antagligen är det är så kallat pärlgarn i bomull, det är i alla fall lite glansigt och fungerar fint i stickmaskin. Funderar på om det kanske ska bli ett litet sicksack- mönster på partiet nertill.Nedan en första provlapp i förkortade varv till ett annat projekt. Har en idé om att sticka en kjol (inte i de här färgerna då) med ränder i sidled ..............som den här 
av Andrea Incontri ;

 Har provat mig  fram till en möjlig mönsterrapport som går att sticka automatiskt i skip-teknik. Om man ska handplocka förkortade varv till ett projekt som detta är det förstås möjligt, men många varv blir det.....


 

3 kommentarer:

  1. Åh, den där kjolen ska bli spännande att se, kjolen på inspirationsbilden är superfin! Och härligt med klänning I bomullsgarn, somrigt och fint.

    SvaraRadera
  2. Fantastiskt spännande, men jag förstår inte hur det ska kunna bli så i skip-teknik. Jag tror, att du har en extra liten knorr på din hjärna.

    SvaraRadera
  3. Tack för uppmuntran Blenda och Bibbi, behöver verkligen det för kjolprojektet är krävande. bortåt 1500 varv och med örnkoll för det blir väldigt lätt trassligt när men drar släden över många nålar nålar den INTE ska sticka. Automatiskt går det för övrigt, utan problem att sticka i skipteknik. Har lagt ett diagram där det kanske inte är helt lätt att se dock. Detta är ju inget litet mönster med överhoppade maskor lite här och där utan ett hela 166 maskor brett "mönster" med länga avstånd mellan grupperna med skipmaskor. Hm, inte lätt att beskriva begripligt märker jag. Hoppas kunna visa och beskriva bättre senare när jag kommit någon vart med projektet!

    SvaraRadera