söndag 21 september 2014

Babyoverall i ull Babyoverall i mjuk merinoull;  här i storlek nyfödd-tre månader. Jag har skapat  modellen i DesignaKnit, efter önskemål från dottern. Hon  har en liten månadsgammal guldklimp som ska hållas varm. I denna lilla storlek går det fint att sticka hela overallen i ett stycke eftersom ärmarna får plats på maskinens bredd. I större storlek kan ärmar stickas på efteråt.Nedan finns diagram till overallen. När det tvådelade framstycket är klart fortsätter jag direkt på bakstycket, uppifrån och ner, så att hela overallen blir i ett stycke.
Ytmönster har jag  valt att göra så småskaligt som möjligt, aldrig mer än tre maskor av varje färg i taget. 


5 kommentarer:

 1. Rigtig fin. Er i gang med en til mit nye barnebarn. Men det er svært at bedømme størrelse. Har tegnet det op i designaknit, men ikke strikket den endnu. Vil du dele din fil med mig, for sammenligning?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Helen! Håller med om att det är svårt att beräkna storlek. Min är cirka 190 m bred och 200 V lång, stickfasthet 30m/36v på 10 cm. Resten kan du se på diagrammet. Lycka till med din overall!

   Radera
  2. Mange tak skal du have, nu er den tegnet, så mangler jeg "bare"at strikke....

   Radera
 2. Urläckert mönster. Märkligt är dock att jag sitter och filar på ett som är snarlikt - så skönt med tätt mönster som går till sockor och vantar - och till små guldklimpar:))

  SvaraRadera