fredag 8 december 2017

Mössa med modifierat spetsmönster
 Tja, en gråbrun mössa med ett litet spetsmönster, utan stora åthävor. Jag har plockat mönstret härifrån, men ändrat det lite genom att plocka bort några rader. Krympt ner rapporten helt enkelt. Det är en lätt match att ändra mönster när de har lagts in i DesignaKnit. Längst ner finns en bild på testlappen med mönstret som det såg ut från början.
Jag har också använt platinstickning allt utom toppen som är stickad för hand, så där syns det att det är två olika garner inblandade.
 Rapporten ut innan jag ändrade;
3 kommentarer:

  1. Åh alla dina spetsmönster är så vackra. Har inte testat att göra själv ännu, men det verkar lite komplicerat att lägga in i 940:an - vet inte vilken maska som är hålet... Normalt låter jag den svarta vara mönsterfärg och den vita bottenfärg. Månntro det är den svarta som då motsvarande blir ett hål???????

    SvaraRadera
  2. Åh alla dina spetsmönster är så vackra. Har inte testat att göra själv ännu, men det verkar lite komplicerat att lägga in i 940:an - vet inte vilken maska som är hålet... Normalt låter jag den svarta vara mönsterfärg och den vita bottenfärg. Månntro det är den svarta som då motsvarande blir ett hål???????

    SvaraRadera
  3. Tack Eva! Det låter som du resonerar helt rätt; när du lägger in spetsmönster blir de svarta rutorna hålen, det vill säga de nålar som ska väljas ut av maskinen. Knappa in rapporten precis som den ser ut och testa så ser du om det blir rätt, vilket det sällan blir för mig på en gång. Det gäller att ligga i om man ska bemästra spetsmönster; ibland behöver jag flytta de svarta hålen, ibland behöver jag spegelvända och ALLTID behöver jag justera antalet tomma varv mellan hålvarven! Lycka till!

    SvaraRadera