onsdag 25 juli 2018

Test av ny modellTest av ny modell. Bilden ovan är mer en tankeskiss, inget jag följer exakt maska för maska under stickningen.
Jag lägger upp nertill och stickar rakt upp till den sneda kanten som hamnar ungefär i höjd med armhålan. Där börjar jag skjuta ut nålar i viloläge i båda sidorna av nålbädden, en per varv, (ungefär som när man delstickar en häl). När en tredjedel av nålarna återstår i mitten maskar jag av dem, stickar med skräpgarn över en tredjedel (den blåmarkerade i skissen) och tar av den. Resterande nålar skjuts i arbetsläge och där kör jag vidare med spetsmönster, som alltså hamnar upp över axeln och ner en bit på bakstycket. När det är klart stickas den av med skräpgarn och så stickar jag andra sidan likadan. Avslutar med att hänga på båda axelpartierna och sticka resten av bakstycket topdown.
 En bred halskant i samma spetsmönster fullbordar det hela, här har jag minskat vidden mot halsen med en garterbar en bit innan avmaskningen, konstigt nog syns det knappt fast det är mitt i hålmönstret. Tja, en något lite omständig modell kanske, men den känns bra på och går att utveckla.
7 kommentarer:

 1. Hej!
  Snyggt!
  Undrar om man skulle kunna lägga upp nya maskor för att få lång ärm och maska av för halsen bak så bakstycket blir längre? Avskyr tröjor som halkar omkring på axlarna med nacken långt ner på ryggen och främre halsen långt uppe runt struphuvudet. Det finns gott om sådana mönster har jag märkt, efter att ha stickat
  färdigt plagget/ Marianne S.

  SvaraRadera
 2. Hej Marianne! Håller med om att det kan vara irriterande med för stora halsringningar som är lika bak och fram. Den här hålls igen breda halskanten och upplevs inte så. Skulle nog välja en annan modell som är lättare att reglera för lång ärm o högre hals om man vill ha det. Till exempel en traditionellt stickad raglantröja.

  SvaraRadera
 3. this is gorgeous and you make it sound so easy.if i tried it it would come out totally shapeless

  SvaraRadera
 4. Thank you Neki, but I don`t belive you. You knit beautiful things - I´ve seen your website!

  SvaraRadera