fredag 8 mars 2013

Hål i ryggen


Har sällan lust att sticka flera i samma modell men av denna finns en grön och en blå. Här har jag lånat dotterns fina unga rygg; själv brukar jag ha den här med en tshirt under.
 Axeldelarna stickas först, helt raka, sedan plockar jag på dom på stickmaskinen och stickar kjoldelen uppifrån och ner. Börjar med förkortade varv så att det bildas en bred kil upptill.......svår att förklara, lätt att sticka. Axeldelarna har avigan ut, medan det är tvärtom nertill, därav färgväxlingen. Har använt en tråd svart ullgarn ihop med en tråd blått lingarn rakt igenom. I ryggen två tampar som kan knytas så att den inte hasar ner för mycket över axlarna.6 kommentarer:

 1. Jättefin! Mönster till ravelry, snälla ;).

  SvaraRadera
 2. Ja, vad fin! Är den platinstickad?

  SvaraRadera
 3. Tack! Ravelry har jag funderat på , men måste mönstret då vara på engelska?
  Platnsticka är den, alldeles riktigt Bibbi!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det går utmärkt att lägga ut på vilket språk man vill. Det finns många mönster som bara finns på tyska, franska, japanska, svenska osv.

   Men om du vill hjälper jag dig gärna att översätta till engelska. Det behövs mer mönster för maskinstickning på ravelry och jag tror du skulle kunna tjäna några slantar på att lägga ut dina mönster på engelska också. Jag skulle gärna köpa dina mönster, du gör så mycket fint :).

   Vad innebär platinstickad?

   Radera
  2. Awesome and creative blog grant for us. plenty talented showing here. Like and love this kinda of work.

   Radera
 4. Erika; Tack - Tar gärna emot hjälp med översättning. Behöver bara komma igång med att få ner några modeller i skrift först.....
  Platinstickning blir det när man stickar med två garner som man separerar genom att trä dom i maskinen så att ena garnet alltid hamnar på rätstickade sidan och det andra på aviga sidan.

  Frank; Many thanks for your kind words!

  SvaraRadera