måndag 15 juli 2013

PrickarPrickar- små och stora är alltid intressant i stickat. De stora prickarna på kudden ovan har, liksom mellanrummen, små prickar på sig för att undvika långa flotteringar på baksidan. "Prick7" brukar jag kalla det småprickiga mönster som jag ofta använder för att fylla större ytor med, som de på på den här kudden. Det behövs ju att varje färg används med jämna mellanrum på varje varv och sju maskor mellan varje färgbyte tycker jag är en rimlig övre gräns för hur långt det kan vara mellan. 

"Prick7" som diagram nedan. Behövs en ljus yta med prickar är det bara att invertera mönstret. Jag håller på att testa en variant av mönstret med stora prickar, men nu istället i skipteknik och en lite större rapport.  Det är även tätare mellan prickarna här, flotteringarna på baksidan blit max två maskor, vilket ger en ännu snyggare baksida. Inte helt nöjd med formen på de här prickarna än, ska jobba lite mer på den innan jag stickar något större.
3 kommentarer:

  1. Jag föredrar prickarna liksom varannat. Inte i raka rader.

    SvaraRadera
  2. why is it that circles are so appealing to textile practitioners? is it the challenge of manipulating the textile grid?

    SvaraRadera
  3. Interesting Neki. In textile design as well as in art, it´s all about squares, triangles and circles...

    SvaraRadera