fredag 25 januari 2013

Kommer ni ihåg den här då?

Jag tror att den här typen av maskinstickad tröja från Norge var vanlig på 60-talet. Just denna har dottern precis fyndat på ett pingstkyrkeloppis i trakten runt Tidaholm. 35 kronor fick hon ge och är jättenöjd. Tycker också att den är fin, både mönstret, färgerna och båtringningen känns rätt idag med. 
Även mössan är från anno dazumal och ett loppisfynd. Praktisk och varm med öronlappar.  


3 kommentarer:

  1. och jag kastade mig över i trpn att du gjort den. Liknande tröjor hade ju Annika och Tommy i Pippi-filmerna. Dottern gav mig en bild för ett par år sedan och på den vägen är det. Många färge ratt ha koll på! Men oerhört vackert. Vilket fynd!

    SvaraRadera
  2. Önskar också att jag hade gjort den! Men med tre färger så gott som varje varv - då måste man väl använda jaquardteknik? Det har jag funderat på men inte vågat testa än.

    SvaraRadera
  3. Jaså, kan man ha fler än två färger på varvet när man stickar jaquard? Det låter spännande. Jag har skaffat färgväxlare och tänkte mej, att så småningom lära mej den tekniken, men att man kan ha flera färger på ett och samma varv har inte jag förstått. Vi får väl se vem som vågar först.

    SvaraRadera