torsdag 3 januari 2013

Diagram till leggings

Här är mina leggings som diagram. Siffrorna står för antalet maskor och varv.
Storleken motsvarar ungefär Medium; hel längd 90 cm, inre benlängd 61 cm, beräknat vid stickfasthet 30m/42 varv per 10 cm.
DesignaKnit-fil går att ladda ner här.

Mönsterrapport nedan.


5 kommentarer:

 1. Det verkar inte vara så dumt med en elektronisk maskin. Men det är alldeles för mycket pengar, om man inte kan lära sig att använda den fullt ut. Hur pass hållbar är elektroniken i maskinerna? Jag är lite rädd för att den ska sluta att fungera. Jag har en tusenkonstnär till man, men sådant ger han sig inte på.

  SvaraRadera
 2. Så mycket fint och inspirerande i din blogg!
  Lägger en länk till dig från min sida.
  Allt gott fr. Tant Kofta

  SvaraRadera
 3. Bibbi; En elektronisk stickmaskin behöver man egentligen bara om man vill sticka större mönsterrapporter än över 24 maskor. Du kan mycket väl sticka leggings utan. Om du satsar på en elektronisk tror jag att det varierar lite hur hållbar elektroniken i maskinerna är. I min verkar det mesta sitta i släden, det är i alla fall den jag kopplar till. Mönster och modell gör jag helt och hållet i datorn. Själv är jag inte alls tekniskt lagd, men jag har haft tur och inget större har gått sönder i mina maskiner trots flitig användning.

  Lotta; Tack för fina ord - rologt att du vill lägga en länk hit från din sida!

  SvaraRadera
 4. ...jag köpte min elektroniska Brother 940 i höstas och den var från 80-talet. Minnet sitter i maskinen och nu har jag lagt till massor av mönster plus att jag kan utnyttja de som redan finns genom att bara knappa in ett nummer, helt suveränt. Plus att jag slipper ta hänsyn till bara 24 maskor. Har inte varit minsta problem (knack,knack) med mönstren. Är du sugen går det att hitta till bra pris på tex Blocket.
  Men jag var väldigt glad i min SK280 med hålkort och hade gjort ett helt berg med mönster till den.
  Annars, som Pamela säger, kan du göra lika mycket med en hålkortare, det är mönsterrapporterna som är största skillnaden.
  Och Pamela, jag länkar också (har dig redan som blogginspiration) men dessa leggings är nåt aldeles extra. Och tack för att du delar med dig, så generöst.
  God trettondag (om man nu säger så:))

  SvaraRadera
 5. Tack P för din långa och utförliga kommentar! Jag blev imponerad när jag läste om dina vedermödor med din maskin förra hösten. Anar att du är inte bara våghalsig utan framför allt tekniskt avancerad som fick igång den. Och envis. Det är väl den mest utmärkande egenskapen hos oss som strävar på med dessa förtrollande maskiner!
  Tack för länkandet och God fortsättning!

  SvaraRadera